Üdvözlöm!

Napjainkban egyfajta divatirányzattá vált az egészséges életmód követése. Szolgáltatások, üzletek sora épül az egészség megőrzésére, úgymint az egymás nyakára nyíló, mégis zsúfolásig megtelt fitness stúdiók, wellness központok, vagy az egészséges élelmiszereket és ételeket árusító boltok. Ez árad a médiából, ezt látjuk az utcán, plakátokon, és már a közvetlen környezetünkben is biztosan találunk olyanokat, akik ezen elvek szerint próbálnak élni. Az idősebb generáció számára mindezek hátterében talán az ezzel párhuzamosan növekvő betegségek száma húzódhat. Bizonyos betegségek előfordulási gyakorisága ugyanis folyamatosan növekszik, mint pl. a daganatos betegségek, a számos allergia féle vagy a diabétesz. A fiatalok célja legtöbbször nem ezek prevenciója, az egészséges életmód ma egy trend, melyet „menő” követni. (Tatár Anikó, Budapesti Gazdasági Főiskola, Külkereskedelmi Főiskolai Kar, Külgazdasági Szak, A bioélelmiszerek piacának ismertetése és a Papp biolekvár bevezetése a piacra, 2007.) (Úr Gézáné Koncz Kornélia A táplálkozástudomány, a fogyasztói szokások és az agrártermelés összefüggései,Doktori PHD Értekezés 22.o, Kaposvári Egyetem, 2009.)

A Nord-Pannon Audit Kft. beruházási projektje a Borsod-Torna-Gömör Leader HACS területéhez tartozó Szalonna településén, a méltán híres Árpád-korabeli templom közvetlen közelében valósul meg. A fejlesztés célja a termelési tradíciók ápolása, helyi termékek előállítása és értékesítése egy lekvárfőző üzem keretein belül, valamint a helyben termett gyümölcsök feldolgozása, kizárólag a főzéssel megfelelő koncentrációjú és cukortartalmú pép létrehozása, beüvegezése, száraz dunsztolása, raktározása és értékesítése. (A lekvár olyan sűrű pép, amely a gyümölcs cukorral vagy cukor nélkül történő főzése által jön létre.)

A Kft. a legújabb technológia felhasználásával, modern gyártóeszközökkel, de hagyományos feldolgozással és ízvilággal szeretné a gyümölcsökből előállított egészséges termékét minél több emberhez eljuttatni. A helyi és a környékbeli gyümölcstermesztéssel foglalkozó gazdák alapanyagát felvásárolva kívánja elérni, hogy a térségben élők egyre inkább egészséges élelmiszert fogyasszanak. A cég egy korábbi sikeres projektre is bekapcsolódik az alapanyagbeszerzési folyamatba. A szintén Szalonnán megvalósult mintagyümölcsös a birs-, alma-, körte- és barackfáival a gyümölcsfeldolgozó üzem rendelkezésére áll. Az alapanyag-felvásárlásnál fő szempont lesz a minőségre való gondos odafigyelés.

A fejlesztés várhatóan nemcsak a vállalat jövedelmezőségére és az emberek táplálkozási szokásaira lesz majd kedvező hatással, hanem mindezeken túl hozzájárul a térség gazdaságának fejlődéséhez is. A projekt eredményeként létrejön egy helyi terméket előállító üzem, melynek működéséből a vállalkozásnak várhatóan többletbevétele származik, jövedelmezősége növekedni fog.

Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről Képek üzletünkről